Elan GT6

Over de GT6

Met de  Red Dot Design award liet Elan in 2021 met de GT6 in 2021 al zien wat ze in huis heeft. Het jacht ziet er niet alleen onwaarschijnlijk mooi uit, het is snel en heeft veel vermogen, comfort en luxe. Dit maakt de GT6 volgens ons de perfecte zeezeiler voor mensen die hard willen gaan zonder het comfort van thuis op te geven.

Yacht of the Year

Met het winnen van de »Best Monohull Cruising Boat 40-50ft« award door Sailing Magazine doet ze er nog een stapje bovenop. De jury roemt haar bouwwijze, afwerkingsniveau en zeileigenschappen:

»Build quality, as one would expect from Elan, is well above average.«

»This boat also does sail very well. It’s fast and responsive enough to keep racing sailors interested in what’s going on, yet not so intimidating that cruising sailors will shy away from pushing it hard.«

 

BEKIJK DIT SCHIP OP HISWA! WELKOM AAN BOORD! 

Interesse in dit jacht?

Neem contact op voor een proefvaart.

Bekijk de Elan GT6 in 3D

Exterieur

De high-performance romp en het zeilplan door Humphreys Yacht Design zijn stijf, stabiel en zeewaardig. Elan stelde als doel dat de GT6 geoptimaliseerd werd voor short-handed, medium-range cruisen. De bediening is gemakkelijk door één persoon te bedienen – iets wat zelden mogelijk is op een schip van deze lengte. Na drie generaties Humphreys/Elan samenwerkingen is het design zo verfijnd dat de GT6 zich laat besturen een volbloed renpaard dat geweldige prestaties levert onder alle omstandigheden.

"Hoe beter het zeilt, hoe makkelijker het is."

Elan design filosofie

Interieur

De unieke styling van Studio F.A. Porsche geeft de GT6 een opvallend elegant silhouet met scherpe lijnen. De kuip, salon en deck layout: alles is staat in dienst van de single handed zeiler die – al dan niet met een slapend gezin benedendeks – het schip naar de horzion stuurt.

De kombuis van de boot bevindt zich vooraan en dicht bij de kiel; de beste plaats om te staan als jacht door golven vaart. Op die manier hebt u tijdens het koken minimaal last van overhellen of rollen. Dit betekent ook dat er genoeg ruimte is voor een salon over de volledige breedte van het schip. De eigenaarssuite heeft een kingsize bed in de voorpunt van het schip. Grote ramen in elke hut bieden een geweldig uitzicht naar buiten.

Er is een breed scala aan lay-outopties en configuraties beschikbaar om de rest van de boot af te stemmen op u, uw bemanning en uw zeilstijl. Elan besteede nauwgezette aandacht aan elk detail van het design. Door de hele boot heen vergroten prachtige details, eersteklas materialen en een prachtig handgemaakte afwerking het plezier aan boord.

Layout

Technische specificaties

LENGTH OVERALL15,2 m | 49,9 ft
HULL LENGTH14,325 m | 47 ft
LENGTH AT WATERLINE13,495 m | 44,3 ft
BEAM4,49 m | 14,7 ft
DRAFT (standard) 2,45 m T shape | 8 ft
AIR DRAFT (Incl Antenna)21,9 m | 71,9 feet
LIGHT DISPLACEMENT (mLCC)12.450 kg
BALLAST3.900 kg
WATER CAPACITY (STANDARD)500 l | 132 gallons
FUEL CAPACITY300 l | 80 gallons
ENGINE (standard)
ENGINE (option)
Volvo Penta 60
57 HP Yanmar
75 HP Volvo Penta
80 HP Yanmar
MAINSAIL62,60 m2
JIB51.14 m2
ASYMETRIC153 m2
I18,09 m
J5,482 m
P17,15 m
E6,15 m

EXTERIOR AND INTERIOR DESIGN:

NAVAL ARCHITECT:

Studio F. A. Porsche

Humphreys Yachts Design

Neem contact op

U vraagt informatie aan over de GT6

Wilt u dat wij u terugbellen? Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.