Elan Yachts defineert yachtdesign sinds 1949

Tijdloos ontwerp

Het Elan-assortiment is een reeks moderne cruise- en racejachten die zowel professionele en amateur-zeilers aanspreken, als gezinnen die graag op vakantie gaan op het water. Elan combineert moderne technologie en expertise met respect voor traditie, elegantie en stijlvolle looks. 

Veiligheid staat voorop

De rompconstructietechnologie van Elan zorgt voor de vereiste rompsterkte en stijfheid. Door de VAIL methode heeft het laminaat een hoge dichtheid waardoor de rompen sterk maar licht zijn.  Hierdoor beweegt het jacht lichter, wat het plezieriger maakt om te zeilen. Bovendien vermindert de 3D VAIL-technologie het risico op osmose.

Elan Yachts bouwt haar jachten in de bergen van Solvenië

70 jaar ervaring en innovatie in scheepsbouw

Elan staat voor een ware passie voor zeilen, technologische innovatie en onderscheidend design. Elke boot die uit Elan’s 16.000 m2 werf in Slovenië rolt, is het resultaat van 70 jaar passie voor op innovatie gerichte kwaliteitsbotenbouw.

Design van wereldformaat

Humphreys Yacht Design is sinds het midden van de jaren negentig de primaire ontwerper van Elan Yachts. De Humphreys werken intensief samen met Elan’s eigen engineeringteam. Vanaf de eerste samenwerking, de Elan 295, is Rob Humphreys steeds nauw betrokken geweest en heeft hij consequent geholpen de visie van het bedrijf te sturen, met een reeks boten die een uitstekende racer-cruiser-balans bieden. 

Het is wat Humphreys de 60/60-regel noemt, waarbij de wedstrijdzeiler het duidelijke wedstrijd karakter van de boten ziet,  terwijl de toerzeiler meent dat 60% van de boot zich juist op toeren richt.